Què és un text refós?

Un text refós (texto refundido en castellà) és segons Enciclopedia Jurídica ©, 2014 una modalitat de norma jurídica en la què es refonen altres del mateix rang que han sigut dictades de forma aïllada i successiva i regulen una mateixa matèria. És a dir, és el fet de donar-li una nova forma i disposició a una certa norma per tal de millorar-la o modernitzar-la. El text refós facilita el coneixement de la regulació de tal matèria, ja què la seua aprovació suposa, normalment, la derogació de les normes refoses, és a dir, de les antigues.

Quan es tracta de refondre disposicions amb rang de llei, està constitucionalment previst que les Corts Generals deleguen en el govern aquesta tasca mitjançant una llei ordinària. El text refós elaborat s'aprova per decret legislatiu del govern, que té rang formal de llei.

El 29 de novembre del 2013, el govern espanyol va aprovar un text refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social que entre molts articles, marca que el 4 de desembre d'aquest any acaba el termini perquè tots els productes, béns, entorns, serveis i edificis, siguen accessibles per a tot el món, tant per a persones amb mobilitat completa com per a persones amb mobilitat reduïda. La realitat és una altra.

Comentarios

Entradas populares de este blog

¿de veritat?

les làmines