¿de veritat?

¿de veritat? és una iniciativa que naix des de l'associació de persones amb diversitat funcional de Pego i les Valls, Obrint Camí, com una reivindicació per una necessitat vital: l'accessibilitat universal

Un dia qualsevol d'una persona amb mobilitat reduïda és un autèntica aventura, però no d'aquelles amb un final completament feliç que es poden veure a les grans pantalles. La vida d'una persona amb discapacitat és lluitar cada dia per eixir de casa i no volcar la seva cadira de rodes en el desnivell de la vorera. És una lluita per poder anar a dinar amb la seua família i poder accedir al restaurant sense haver-la de carregar en braços per pujar els quatre escalons que separen el carrer del local. La seva vida és una repressió per part de conductors reclamant la seua circulació per la vorera. La mateixa que ells mateix invadeixen per estacionar o que no és accessible en cinquanta metres de longitut.

Una societat no canvia d'avui per demà. Tanmateix existeixen (o haurien d'existir) mitjans per poder agilitzar aquest procés. Hi ha lleis i normes, arreu de l'Estat espanyol, que ajuden que aquest canvi siga possible, però què passa quan aquestes lleis no es compleixen? Això és el que volem saber des d'Obrint Camí.

La Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social és una llei que porta en vigor des de 2013 i marcava, entre altres articles, que el 4 de desembre de 2017, quatre anys després de la seva aprovació, finalitzava el termini perquè tots els productes, béns, entorns, serveis i edificis, siguen accessibles per a tot el món.

Cap usuari de la nostra associació, i en conseqüència, ninguna persona amb discapacitat, ha decidit estar en la situació en la que està. Ells s'esforcen cada dia per adaptar-se al món ple de barreres arquitectòniques en el que vivim, però qui s'adapta cada dia per ells? D'acord, tots els dies pot semblar massa. Qui s'adapta cada mes per ells? I cada any? Cada quatre?

De veritat deixar passar una llei sense conseqüències? De veritat pretenen que no reaccionem front a un atac en contra d'allò que més afecta als nostre éssers més estimats? De veritat quatre anys per a una llei de paper que s'emportarà el vent el proper 4 de desembre? Per a quan una llei de veritat

Comentarios

Entradas populares de este blog

Què és un text refós?

les làmines